Protetiikka

Kiinteä protetiikka

Vastaanotollamme valmistamme kaikentyyppisiä kiinteitä proteesiratkaisuja kuten laminaatteja tai kuoria, kruunuja ja siltoja.

Keraamiset kuoret tai laminaatit

Laminaattien avulla voidaan siistiä etuhampaita joilla esimerkiksi on näkyviä värjäytyneitä vanhoja täytteitä. Kuoren avulla peitetään hampaan julkisivu ja voidaan myös korjata pieniä virheitä hammasrivissä ja tehdä koko etualue tasaisemmaksi, vaaleammaksi ja yhtenäisemmäksi.

Kruunu

Jos hammas on vaurioitunut niin paljon, että paikkausmateriaalia käyttäen ei enää pysty rakentamaan kestävää ja toimivaa hammasta, on tehtävä kruunu. Kruunu valmistellaan yhteistyössä hammasteknikon kanssa ja se kiinnitetään hiotun oman hampaan tai juuren päälle. Ennen kruunut valmistettiin kullasta, posliinista tai näiden yhdistelmästä. Nykyään tehdään lähes yksinomaan vahvoja ja esteettisiä keraamisia kruunuja.

Silta

Täysin menetetty hammas voidaan korvata implantilla tai siltaratkaisulla. Silta kiinnitetään niihin tukihampaisiin jotka sijaitsevat puuttuvan hampaan välittömässä läheisyydessä. Tukihampaita hiotaan pienemmäksi ja jäljennöksen avulla hammasteknikko valmistaa sillan laboratoriossa. Myös tässä käytetään keraamisia materiaaleja kruunujen näkyvissä osissa.

Implantit -kruunut ja -sillat

Kun täysin menetettyjä hampaita korvataan implanteilla, se tehdään yhteistyössä kirurgin kanssa. Kirurgimme suorittaa implanttileikkauksen, eli istuttaa leikkauksessa titaaniruuvin leukaluuhun siihen kohtaan missä oma hammasjuuri aikanaan sijaitsi. Hammaslääkärimme rakentavat sitten näkyvän kiinteän rakenteen, joko kruunut tai sillat, implanttien päälle.

Irrotettava protetiikka

Kun hampaita puuttuu enemmän, jäljellä ei ole tarpeeksi monta tukihammasta kantamaan kiinteitä siltoja, eikä leukaluussa ole tilaa implanteille, on valittava irrotettava hammasproteesi korvaamaan puuttuvat hampaat. Irrotettavaa proteesia voidaan myös valmistaa väliaikaisena ratkaisuna silloin kuin odotetaan kudoksien paranemista leikkauksen jälkeen.

Emme koskaan lähetä sinut kotiin ilman hampaita!

Osaproteesi

Osaproteesi korvaa puuttuvia hampaita purennassa. Proteesin runko-osa on valmistettu metallista ja metallia käytetään myös pinteissä. Pinteet tai koukut ympäröivät muutamat tukihampaat ja pitävät proteesin paikoillaan. Hammasproteesin näkyvät osat on valmistettu akryylista. Näin hampaat ja ikenet näyttävät suussa luonnolliselta.

Kokoproteesi

Kun kaikki omat hampaat suussa puuttuvat, tehdään kokoproteesi akryylista. Tekohampaita upotetaan vaaleanpunaiseen, ikenen väriseen akryylilevyyn, joka peittää suun limakalvoa. Proteesi pysyy paikallaan imuilmiöllä, joka syntyy kosteassa ympäristössä kun kaksi materiaalia muokataan yhteensopiviksi, ja painetaan tiiviisti toisiaan vastaan.

Kokoproteesin pysyvyyttä voidaan myös parantaa muutaman implantin avulla. Me työskentelemme tiiviisti hammasteknikkojemme kanssa, jotka tekevät ja hallitsevat kaiken protetiikkaan vaatiman tarkkuustyön.