Lasten ja Nuorten Hammashoito

Lasten Hammashoito:
Maitohampaat ja hampaiden harjaus


Maitohampaat alkavat yleensä puhjeta 4-11 kuukauden iässä ja useimmat lapset ovat saaneet kaikki maitohampaansa 3 ikävuoteen mennessä.

Hampaiden harjaus aloitetaan heti ensimmäisen maitohampaan puhjetessa, joko tavallisella harjalla tai sähköhammasharjalla. Fluorihammastahnan käyttö aloitetaan heti ensimmäisen maitohampaan puhjetessa. Fluori vahvistaa hampaita ja tekee niistä vastustuskykyisempiä reikiintymistä vastaan.

Ajanvaraus

Nuorten Hammashoito:
Viisaudenhampaat ja niiden poisto

Järjestelmällisen kouluhammashoidon jälkeen nuorten hampaat jäävät valitettavan usein hoitamatta kun nuoren täytyy yhtäkkiä oma-aloitteisesti hakeutua hammashoitoon.

Yleisimmät hampaisiin liittyvät ongelmat nuorten aikuisten keskuudessa ovat reikiintymisen ja ientulehduksen lisäksi viiisaudenhampaiden ongelmat. Viisaudenhampaita joudutaan usein poistamaan ahtauden takia. Se kannattaa tehdä nuorena jolloin toimenpide on helpompi ja paraneminen nopeampaa.

Viisaudenhampaat puhkeavat 18-25 vuoden iässä. Monilla ei kuitenkaan ole tilaa suussa näille hampaille. Ahtauden ja virheasentojen takia niitä on vaikea puhdistaa ja tämän seurauksena ne helposti reikiintyvät tai aiheuttavat kivuliaan tulehduksen ikenessä.

Ajanvaraus